Hocalı Katliamı...


Tarihi “ermeni meselesi” , en azından bir asır önceye dayanmaktadır. Ermenilere göre , 1915 yılında zamanın ittihat ve terakki hükümeti Ermeni milletine karşı bir sözde “soykırım” uygulamış Türkiye ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ,yaşanan şeyin; birinci dünya savaşı sırasında, düşmanla işbirliği yapan , düşmana lojistik destek veren , ve hatta bizzat destek verip Türk devletine savaş açmakla kalmayıp , sivil halka karşı katliam uygulayan Ermenilerin, Osmanlı topraklarında tehcir edilmesidir.



1992 yılının Şubat’ın 25’ini 26 ya bağlayan gece 20.asrın en büyük faciası Hocalı Kırgını yaşandı. Yüzlerce insan katledildi. Şimdi çokları şu sözü tekrarlıyor:  Hocalı, siyasetin kurbanı oldu.

Hakikat malumdur: Eğer gayret gösterilseydi ,  Hocalıları kurtarmak mümkün olurdu.

Felaket yaklaşıyordu. Şubatın 25’inci günü hepsini unutup aklından çıkardığı Hocalı ahalisi doğdukları topraklarda son saatlerini yaşıyorlardı.

Şubatın 25’inde 26’sına geçen gece öyle adamlar oldu ki, evine ateş vurduğundan kaçamadı, diri diri yandı.
Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde Ermeni faşistleri ile Rus savaşçıları dinç ahaliyi vahşice katlettiler. Yedi bine yakın sakine divan tutuldu. Sanki şehir matem içindedir. Savaş elbisesi giymiş adamlar ise tez tez göze çarpıyor.
1992 Şubat ayının 25’ini 26’ya bağlayan gece Hocalı şehrinde Ermeni çeteleri tarafından katledilen şahısların uğradığı harın tespiti, tahlili;

“ Hocalı hadisesi zamanı tıbbi muayeneden 181 cenaze geçirilmiştir. Bu cenazelerin 130 kişisi erkek 51’i ise kadındır. Muayene olunan cenazelerden 13’ü orta yaşlıdır. Muayene olunmuş cenazelerden 3  tanesinde etraflarının donması, 33 tanesinde işkence alametleri, yani başın derisinin soyulması , kadınlarda döşlerinin kesilmesi, burun ve kulak kıkırdaklarının kesilmesi, cinsel organlarına ateşli silahla ateş açılması izleri ortaya çıkarılmıştır . Aynı zamanda göz elmalarının çıkarılması, dişlerin sökülmesi, erkeklerin cinsiyet organının kesildiği müşahede edilmiştir. Muayene edilmiş 33 cenazenin ise kombine olunmuş, yani bedeninin muhtelif bölgelerinin gülle yarası ve kut aletle , kesici delici aletle meydana gelen hasarlar olmuştur. Muayene edilen cenazelerden 13 tanesinde bedenin bütün sathını kapsayan yanık, kömürleşme aşikar  edilmiştir. Aynı zamanda muayeneden geçen cenazelerden 10 tanesinde gülle yarası ile birlikte onların üzerinden savaş araçlarının geçtiği işaretleri görülmüştür.”

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © TarihBilgileri.Net™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.